Ilmoittautumisjärjestelmä
EDULLINEN, LUOTETTAVA
JA MONIPUOLINEN RATKAISU

Esimerkkejä ILMARI® -järjestelmän käytöstä

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttö on helppo oppia. Mitään erillistä manuaalia ei tarvita, vaan kaikki käyttöön liittyvät ohjeet ovat esillä suoraan toimintopainikkeiden tai muiden valintojen vieressä. Lomakkeet on helppo esikatsella ja testata ennen käyttöönottoa.

ILMARI-ilmoittautumisjärjestelmän käyttö ei vaadi it-alan ammattilaista, vaan rauhallisella toiminnalla, kussakin vaiheessa näkyvien tekstien lukemisella ja ns. maalaisjärjellä käyttö sujuu vaivattomasti.


 Porvoon kaupungin liikuntatoimi ja uimahalli, nuorisotoimi sekä kulttuuritoimi

Ilmoittautumisjärjestelmä käyttöesimerkitPorvoon uimahalli valmistui 1970. Uimahallin peruskorjaus ja laajennus tehtiin 2002-2003. Modernissa ja monipuolisessa uimahallissa on ison altaan, opetusaltaan ja hyppyaltaan ohella tarjolla laadukas monitoimiallas, jossa on vesihierontapisteet, virtauskanaali ja aaltokone. Virkistyspuolella on lisäksi liukumäki, pore-, kylmä- ja tenava-allas. Asiakkaiden käytössä on myös 5 tavallista saunaa, 4 höyrysaunaa, tilaussauna, kahvila ja kabinetti sekä solarium ja oheistila. Uimahallissa on vuosittain kävijöitä noin 182 000 – 185 000 ja siellä järjestetään noin 100 uimakoulua ja muuta tapahtumaa /vuosi.

Porvoon uimahalli valitsi käyttöönsä ILMARI-ilmoittautumisjärjestelmän vuonna 2006 ja hoitaa sillä kaikki tapahtumien ilmoittautumiset. Ilmoittautuminen internetissä on käyttöönoton jälkeen vähentänyt ruuhkia uimahallin asiakaspalvelussa merkittävästi. Asiakkaat pääsevät ilmoittautumislomakkeeseen suoraan Porvoon kaupungin sivuilta, näkevät reaaliajassa vapaat paikat ja varapaikat, voivat nopeasti ja vaivattomasti ilmoittautua haluamaansa tapahtumaan ja kaikki tarvittavat tiedot siirtyvät heti uimahallin henkilökunnan käyttöön. Henkilökunta saa helposti osallistujalistat ja voi lähettää ILMARI-ilmoittautumisjärjestelmän avulla tarvittaessa sähköposti- ja tekstiviestejä osallistujille.

ILMARIssa luodaan muutamassa minuutissa kuvaus tapahtumasta, määritellään perustiedot mm. tapahtuman hinta, paikkojen lukumäärä ja tapahtuman ajankohta.

Porvoon kaupungin liikuntatoimi alkoi nopeasti käyttää ILMARI-ilmoittautumisjärjestelmää myös muiden tapahtumien ilmoittautumisissa. Edellämainittujen kokemusten perusteella myös nuorisotoimi ja kulttuuri ottivat myöhemmin käyttöön saman järjestelmän.

Käyttäjän mielipide:

“ILMARIn käyttö on helppoa ja sen käyttöönoton jälkeen uimakoulujen ilmoittautumisruuhkat ovat poistuneet, kun suurin osa ilmoittautumisista on siirtynyt nettiin. Työaikaa säästyy listojen teosta, nehän saadaan suoraan ILMARI-järjestelmästä, samoin puhelinpalvelun tarve on vähentynyt, ja tarvittavat tiedot saadaan oikeassa muodossa talteen tietokantaan. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä helppoon ilmoittautumiseen ja nopeaan palveluun”
– Sirpa Ekblom, Liikunnanohjaaja


 Rajamäen uimahalli

Rajamäen Uimahalli on monipuolinen liikuntakeskus, joka tarjoaa uimisen lisäksi monia muita liikuntamuotoja ja -mahdollisuuksia. Rajamäen Uimahalli hoitaa ILMARilla osan tapahtumista, jotka vaativat ilmoittautumista. Netti-ilmoittautuminen, tapahtuman rajoitetut paikkamäärät ja varapaikat, tapahtuman maksut ja osallitujalistat ja -kutsut. Lisäksi työkaluna on näppärä Käyttöpäiväkirja, jonka avulla seurataan sekä huoltokohteita, että tehdään tapahtumaraportteja läheltä piti -tilanteista tai onnettomuuksista.

Uimakoulut ja vesiliikuntatapahtumat
Rajamäen Uimahalli järjestää eri ikäisille ja tasoisille lapsille ja aikuisille yli 60 uimakoulua ja kymmeniä muita tapahtumia vuosittain.

Tapahtuman vastuuhenkilö luo ILMARIn hallintajärjestelmällä kuvauksen tapahtumasta, jossa hän asettaa esim. tapahtuman hinnan, paikkojen lukumäärän ja tapahtuman ajankohdan. Uimahallin sivuilla on ylävalikon valinta Ilmoittautuminen, josta avautuu oma sivunsa, johon luotu tapahtuma linkittyy automaattisesti.

Sivulla näkyy tapahtuman nimi, ajankohta ja jäljellä olevien paikkojen määrä. Tämä teksti on samalla linkki kyseisen tapahtuman ilmoittautumislomakkeeseen. Sivujen käyttäjän on helppo nähdä mihin tapahtumaan vielä mahtuu, valita näin haluamansa tapahtuma ja ilmoittautua siihen. Ilmoittautumisen jälkeen asiakas saa eteensä viitteellisen maksulomakkeen, jonka mukaan voi maksaa ja tarvittaessa tulostaa sen.

Uimakoulun vastuuhenkilöt selaavat ilmoittautumistietoja ja tulostavat osallistujalistat haluamillaan tiedoilla. Osallistujalistaan he voivat valita mukaan sarakkeet kutakin uimakoulukertaa varten, jolloin on helppo merkitä läsnäolijat.

Kaikki osalllistujille lähtevät viestit kirjoitetaan suoraan ILMARIssa ja lähetetään jokaiselle kyseiseen tapahtumaan ilmoittauneelle sähköpostitse tai tulostetaan heille oikeilla nimi- ja osoitetiedoilla varustetut kirjeet.

Käyttäjän mielipide:

Visiomme on olla Keski-Uudenmaan kannattavin ja palvelutarjonnaltaan personoiduin uimahalli. Näen Ilmarin olevan yksi niistä viisaista valinnoista, jonka kautta visiomme on mahdollista toteutua. Palveluistamme ja tuotteistamme on Ilmarin avulla helpompi rakentaa entistä personoidumpia ja Ilmari säästää työntekijöiltämme huomattavasti työaikaa ohjausryhmiemme organisointiin ja hallintaan liittyvissä asioissa.
– Juha Ahonen, toimitusjohtaja, Rajamäen Uimahalli Oy


Ratkaisuihimme luottavat muun muuassa seuraavat asiakkaat:

Porvoon kaupunki
Turun kaupunki
Vihdin kunta
Nurmijärven kunta
Sipoon kunta
Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry PHLU
Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry Liiku
Hämeen Liikunta ja Urheilu ry HLU
Pohjois-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry
HUS / 13 eri yksikköä
PSHP:n Tavaksi vapaalla r.y.
Ravioli Meilahti
Satakunnan Sairaanhoitopiiri
Perho Liiketalousopisto Oy
Etelä-Kymenlaakson aikuiskoulutus Oy
Helsingin aikuisopisto
Eläkesäätiöyhdistys ESY
Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistykset
Kuopion selkäyhdistys
DC-yhdistys ry
Arabian Palvelu Oy / Kääntöpaikka
Suomen tiedekoulu / Lasten tiedekoulu
Kansan Raamattuseuran säätiö
Kemijärven seurakunta
Suomen radioamatööriliitto ry SRAL
Fatherheart Finland
Fini Leirit ja turnaukset Oy
Askel Oy
Sivakka Oy Oulu
Liikuntaleikki Helsinki, Espoo ja Vantaa
KJT-Hockey
Etelä-Espoon Pallo ry ESPA
ILVES ry
Espoon erotuomarikerho ry EEK
Golden Futsal Team GFT ry
Hollolan Urheilijat -46 ry
Vehmaisten Urheilijat ry
Lovisa Tor – Loviisan Tor rf
Grani Tennis ry
Hyvinkään Tennisseura
Tanssiteatteri Hurjaruuth
Hakasirkus
Esbo IF
Heinolan Isku ry / Iskun Uinti
TaTU ry
Uimahyppyseura Tiirat ry
Tampereen Voimistelijat
Kotkan Parkourliike
Turku Pesis ry
Rastipiikkiö
Wasa Triathlon
Lapponia Hiihto ry
MLL Aviapolis
MLL Laaksolahti
Helsingin Purjelaivasatamayhdistys ry
Merikarhut – Sjöbjörnarna Ry
Suomen CISV-liitto-CISV-förbundet i Finland ry
Uniliitto
Kipukapina ry
Suomen Liikemies-Yhdistys
Suomen lastenpsykiatriyhdistys